top of page

Eén volle trainingsdag of 4 maal 1,5 uur?


Dit is waarom wij vinden dat de keuze voor viermaal een korte sessie vanzelfsprekend is als je naar impact kijkt. Welke optie zou jij kiezen?


Heeft een professional die zich wil ontwikkelen in b2b sales meer aan een eendaags trainingsprogramma of aan een 3 maanden durend programma dat uit vier sessies van 1,5 uur bestaat? Nog wat achtergrond informatie. Het 3 maanden durend programma is blended en flipped. Hieronder de uitleg van beide begrippen.

Blended betekent dat meerdere leervormen onderdeel van het programma uitmaken: klassikale workshops met een trainer, 1:1 persoonlijke coaching en online learning (audio, video en quizzen). Flipped betekent omgedraaid. Traditioneel leer je tijdens de training en pas je daarna toe in de praktijk. Flipped betekent éérst kennis overdracht en daarna tijd besteden aan toepassing in het trainingslokaal. Deelnemers zijn getoetst op hun kennis met betrekking tot het onderwerp als zij de workshop binnenwandelen.

Een blended en flipped programma is voor deelnemers afwisselender, levendiger. Daardoor wordt er vanuit gegaan dat het effectiever is.

Als jouw doel is dat een professional (jijzelf of een collega) een zo groot mogelijke sprong maakt in verkoop effectiviteit maakt, zou je dan kiezen voor het eendaagse programma (optie 1) of een drie maanden traject dat bestaat uit vier workshops van 1,5 uur (optie 2)? Nog interessanter om te horen, wat zijn daarin jouw overwegingen?

David is Partner bij HSAprogram en begeleidt professionals hun (b2b) verkoop effectiviteit te verbeteren.


Recent Posts
Follow Us
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page