top of page

Identificeren van website bezoekers


Steeds meer organisaties maken gebruik van een ip-tracker. Een ip-tracker geeft je realtime inzicht in welke organisaties jouw website bezoeken.

Welke voordelen biedt het gebruik van een ip-tracker?

Voordeel 1: bezoekers zijn sneller identificeerbaar

Veel organisaties houden met Google Analytics goed in de gaten hoeveel bezoekers op hun website terecht komen. Het is gemeengoed om zoveel mogelijk websitebezoekers aan te trekken en hen vervolgens te verleiden zich kenbaar te maken middels een call to action (nieuwsbrief, whitepaper download, etc.).

Met een ip-tracker zie je al in een vroegtijdig stadium van interesse wie je website bezoeken, zelfs zonder dat zij een cta (call to action) triggeren. Vooral voor sales professionals die zich met new business ontwikkeling bezighouden is dit waardevolle informatie.

Website bezoek vanuit een organisatie kan soms bevestigen wat al bekend is. Bijvoorbeeld een prospect die in de deal shaping of closing fase verkeert en bepaalde artikelen leest op je website. Hierbij kan inzicht de account manager ondersteunen bij het bepalen in welke deal muziek zit, zodat je sneller en meer b2b deals wint.


Pic under Commen Creative license from user Анастасия Гепп at Pixabay

Voordeel 2: beter inzicht effectiviteit campagnes

De effectiviteit van SEO/SEA, LinkedIn en nieuwsbrief campagnes zijn goed meetbaar. Zowel het volume als specifiek traceerbare leads. Dat geldt voor een aantal andere new business activiteiten niet.

De bezochte prospect van twee maanden terug. De lost deal van een half jaar geleden. De directeur die een brief (per post!) heeft ontvangen. Als zij de website bezoeken zonder hun gegevens achter te laten, dan blijven zijn onopgemerkt. Met een ip-tracker wordt real time zichtbaar, voor alle sales professionals toegankelijk, wie wanneer welke pagina´s bezoekt.

Met dit instrument kan dus specifiek inzichtelijk worden gemaakt wie wanneer reageert en de website bezoekt. Moet je ze dan direct bellen? Nee, zeker niet altijd. Maar het is wel het moment om uit te vogelen bij wie de interesse vandaan komt en hoe je hen verder kan ondersteunen met hun informatie behoefte.

Voordeel 3: versterkt gebruik LI

Dé belangrijkste social selling tool voor b2b sales professionals is in Nederland LinkedIn. Een bijkomend voordeel van een ip-tracker is dat de sales professional direct ziet hoe hij of zij is geconnect met de bezoekende organisatie en haar medewerkers.

Het gebruik van het instrument stimuleert account managers en new business developers het koopcentrum van bezoekende leads in kaart te brengen en na te denken hoe zij het best voorzien kunnen worden van informatie die voor hen actueel en relevant is.

Het gebruik van een ip-tracker en LinkedIn versterken elkaar. De sales professional wordt beloond voor het delen van online kennis om toekomstige klanten van dienst te zijn.

Als je meer wil weten over welke ip-trackers er bestaan en welke het best bij jouw organisatie past, neem dan contact met ons op (info@hsaprogram.com). Met plezier voorzien we jou van een vrijblijvende 14 dagen durende trial versie én ondersteunen we de eerste maand om optimaal gebruik te maken van de tool.

---

David Mooijaart is Partner van HSA. Ieder jaar nemen ongeveer 100 professionals deel aan het hsa programma om daardoor een sprong te maken in hun b2b sales prestaties.

Recent Posts
Follow Us
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page