top of page

Even voorstellen... René Jansen


We stellen vier vragen aan René. Hij is account manager bij De Groot Vroomshoop (onderdeel van VolkerWessels).Wie ben je?


Ik ben René, 41 jaar en ben 16 jaar getrouwd met Marlinde. Samen hebben we twee dochters: Milou en Mirthe (13 en 11 jaar). Ik lees veel, voornamelijk Scandinavische misdaad. Op dit moment lees ik de Wallander series van Henning Mankell. Ik sport twee keer in de week, fitness en hardlopen, en ben ik druk met de kids. Hoewel ik op 5 minuten fietsen van ons kantoor in Vroomshoop woon, ga ik nog maar zelden op de fiets. Ik ga nog wel eens tussen de middag thuis lunchen als het uitkomt!
Waarom ben je verkoper geworden?


Ik ben bij toeval verkoper buitendienst geworden. Ik was medewerker binnendienst, toen een collega een burn-out kreeg. Dat is in 2014 geweest. Ik had meteen door dat het beviel! Ik had het geluk dat ik in mijn eerste opdrachten direct contact met de projectleiders had. Dus niet met de inkopers. Met die projectleiders kwam ik tot mooie oplossingen en dat is enorm bevredigend werk. Ik durf niet te zeggen dat ik sowieso verkoper zou zijn geworden. Wel dat ik de mooiste baan heb die er is. Ik verkoop mooie oplossingen die bijdragen aan onze toekomst, nu en later, die van jouw en mijn kinderen. Ik vind het niet lastig daar enthousiast over te zijn! Misschien was ik uiteindelijk, links of rechtsom, wel in de buitendienst beland. Wie zal het zeggen?Wat verkoop je?


Wij verkopen gelamineerde houtconstructies, volhouten constructieve wanden en vloeren, houten kanaalplaatvloeren en LVL ribbenvloeren. Wij bieden een totaalpakket: houten constructies inclusief vloeren. Daardoor praat ik met de klant over de totaaloplossing. Dit is het technische verhaal. Ik werk al 13 jaar met hout bij de Groot Vroomshoop, sinds 2014 verkoop ik hout. Wat ik in de kern verkoop, is een mooie leef- en werkomgeving. Wij maken het leven mooier. Wij helpen onze klanten aan prachtige hout constructies. Wij weten daar heel veel vanaf, omdat we er al zo lang mee werken. Eigenlijk beantwoordt de vraag ¨wat verkoop je?¨, ook direct de vraag waarom ik verkoop. Ik kan me niet voorstellen dat ik met zoveel plezier als ik nu doe, iets anders zou verkopen dan hout voor de Groot Vroomshoop.Wat zie jij als jouw grootste uitdagingen?


De grootste en meest actuele uitdaging in mijn vakgebied is dat iedereen graag milieubewust bouwt. Alleen zijn de kosten daarvan hoger dan bij traditioneel bouwen met staal en beton. De Groot Vroomshoop is voorloper als het gaat om duurzaam bouwen, we gebruiken duurzaam materiaal: hout. Eigenlijk kan je een houten gebouw zien als een co2 buffer. Voor al het hout dat we gebruiken, planten we nieuwe bomen. We zijn nu bezig met hergebruik van liggers in nieuwe gebouwen! Hoe veel duurzamer kan het nog worden? Gezien de stijgende vraag naar producten die het milieu niet belasten en de PAS discussie, kijk ik met groot vertrouwen naar de toekomst van duurzaam bouwen en de rol van hout daarin. Met veel plezier draag ik daaraan bij met de hout oplossingen van De Groot Vroomshoop.
Voor contact met René, doe je dat het best via de site van De Groot Vroomshoop. Lees hier meer over het zes maanden programma van HSA, waaraan René deelnam.----------David Mooijaart (david@hsaprogram) is partner van HSA. Ieder jaar nemen ongeveer 100 professionals deel aan het hsa programma om daardoor een sprong te maken in hun b2b sales prestaties.Comments


Recent Posts
Follow Us
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page