top of page

Sales Strengths Game


In het HSA programma maken we gebruik van het Strengthsfinder profiel. Dit doen we omdat het deelnemende sales professionals ondersteunt te onderzoeken waar zij natuurlijke aanleg voor hebben. De meeste sales professionals zijn minder goed op de hoogte van hun sterke punten en zetten die dus niet, of te weinig, bewust in.

Die sterke punten zijn de unieke combinatie van talenten, kennis en vaardigheden waarover iemand beschikt.


Pic under Commen Creative license from user Alyibel at Pixabay

Sales professionals gebruiken deze aangeboren eigenschappen en vaardigheden in hun dagelijks werk, in contact met prospects en klanten en om hun commerciële doelen te realiseren.

Het Strengthsfinder profiel bestaat uit in totaal 34 sterke punten. De vijf hoogst scorende talenten vormen je top 5. Met die top 5 werken we in het HSA programma. De kans dat iemand anders exact dezelfde top 5 in dezelfde volgorde heeft is één op 33 miljoen. Deze top 5 vormen als het ware jouw unieke vingerafdruk.

Dieper begrip van jouw unieke top 5 geeft je meer inzicht in jouw natuurlijk drijfveren. Het legt bloot waar je voorliefde ligt, waarvoor je intrinsiek gemotiveerd bent. Je hebt plezier in werk waarbij een beroep wordt gedaan op je sterke punten. Onafhankelijk van welke van jouw sterke punten als volledig ontwikkeld zijn of niet.

Inzet van Strengthsfinder past naadloos bij de filosofie van waaruit sales professionals worden begeleid. Namelijk dat er geen één beste manier is om sales te bedrijven. Er is wel een manier die voor joú het best werkt. Die ¨beste manier¨ is overigens niet statisch, maar continu in ontwikkeling.

Regelmatig onderzoek naar jouw optimale ¨modus operandi¨ ondersteunt je te groeien in je effectiviteit als sales professional. Dat onderzoek, daarvoor is Strengthsfinder een krachtig instrument. Niet om een oordeel te vellen over je mogelijke geschiktheid. Wél door te experimenteren hoe je de talenten van jouw unieke vingerafdruk zoveel mogelijk inzet.

Sales Strengths Game onderwerpen:

- kennismaking met Strengthsfinder profiel

- begrip van jouw top 5 sterke punten

- bewustzijn over impact van sterke punten binnen jouw team

- concrete vervolgstappen om aan de slag te gaan

Op 4 juli vindt in de avond in Amsterdam een event plaats voor iedereen meer wil leren over de toepassingen van sterke punten.

Stuur een mail naar info@hsaprogram.com voor details over inschrijving of voor meer informatie.

---

David Mooijaart is Partner van HSA en werkt ieder jaar in het hsa programma met ongeveer 100 professionals die hun b2b sales prestaties daardoor drastisch verbeteren.

Recent Posts
Follow Us
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page